Groep 1/2, ook wel de kleuters genoemd!

Als uw kind bijna 4 jaar wordt, mag uw kind 5 dagdelen komen wennen. Vanaf de dag dat uw kind 4 jaar is mag uw kind elke dag naar school.

In de kleutergroepen wordt er gewerkt aan de hand van thema's. Naast onze basis-kleutermaterialen, wordt tijdens een themaperiode de klas omgetoverd. Hierdoor wordt de belevingswereld van het kind geprikkeld.

Kleuters leren door te spelen. Dat kan individueel, in een groepje, aan tafel, op een mat of in een (thema)hoek. Elke dag is anders, maar er is wel een duidelijk dagritme dat visueel is voor de kinderen. Kleuters spelen buiten, zitten in de kring, spelen binnen, gebruiken de computer of het digibord, lezen de mooiste verhalen, leren liedjes en eten een 10-uurtje.

Bij ieder thema wordt een uitstapje gemaakt, regelmatig bezoeken de kleuters de bieb en elk jaar gaan zij op schoolreis.

Samen durven kleuters van alles te proberen, want van proberen... kan je leren!