Spel en bewegen

Gezonde voeding, bewegen en sporten is erg belangrijk voor kinderen. Daarom worden zij op school gestimuleerd om zoveel mogelijk te bewegen.

Op school worden de volgende activiteiten en mogelijkheden aangeboden:
  • Voor de kinderen in groep 1/2 is er schoolzwemmen. In groep 3 mogen deze kinderen dit nog afronden.
  • De kinderen in groep 4 t/m 8 krijgen twee keer per week gym en de kinderen in groep 3 één keer per week. Deze lessen worden gegeven door een vakleerkracht.
  • De kinderen in groep 1/2 en groep 3 krijgen één keer in de week dans van een vakleerkracht.
  • Op school is er aandacht voor gezonde voeding. Op dinsdag en donderdag is het fruitdag.
  • Er is jaarlijks een sportdag voor alle groepen.
  • De kinderen in groep 7 en 8 mogen deelnemen aan het schoolvoetbaltoernooi.
  • Op woensdag hebben alle groepen een derde beweegmoment op het plein. Dit wordt begeleid door Sport.Gouda en de groepsleerkracht.
  • Alle groepen doen mee aan verschillende sportactiviteiten van de Brede School Gouda. Deze vinden onderschools plaats.
Vakleerkracht gymnastiek

Mijn naam is Anouk Admiraal, sinds maart 2016 ben ik de gymleerkracht op obs de KAS. Naast gymles geef ik ook turnen bij een turnvereniging in Alphen.

Bij gym vind ik het belangrijk dat kinderen op een plezierige, maar veilige manier in aanraking komen met een ruim aanbod aan sportacitiveiten. Het leerproces dat de kinderen daarbij ondergaan staat centraal. De kinderen leren door middel van sportieve acitiviteiten om samen te werken/spelen en zichzelf te ontplooien.

Vakleerkracht dans
Ik ben Malika Vermeij en ik ben een geboren en getogen Gouwenaar. Als dansdocent en choreograaf ben ik werkzaam op meerdere scholen in de omgeving Gouda en omstreken.
Tevens ben ik ook moeder van 2 pubers, van 13 en 16 jaar. De afgelopen 15 jaar heb ik veel danslessen gegeven op Hofplei
n Rotterdam (waaronder de Jeugdtheaterschool, de Theaterhavo/vwo en de MBOTheaterschool).

Ook werk ik al zo’n 6 jaar op obs ’t Palet in Goverwelle (ook aangesloten bij Stichting Klasse) als dansdocent.
Na gestopt te zijn bij Hofplein Rotterdam, heb ik een  rustig jaar gehad en kwamen er steeds meer scholen op m’n pad.
Toen heb  ik het dansbedrijf  “Turn2Dance” opgericht.

Sinds dit schooljaar geef ik ook dan
slessen op obs de KAS voor de groepen 1, 2 en 3, dat doe ik met veel plezier.

Schoolzwemmen
Voor de kinderen in groep 1/2 is er schoolzwemmen vanaf 5 jaar op woensdag van 11:30 - 12:15 uur. In groep 3 mogen deze kinderen dit nog afronden.

De school betaalt het zwemmen en de ouders zorgen zelf voor het vervoer naar het Groenhovenbad. Er zwemt een leerkracht mee en de ouders helpen bij het aan- en uitkleden.
Als een kind zijn diploma heeft gehaald, stopt het schoolzwemmen. Kinderen mogen maximaal 1 jaar van het schoolzwemmen gebruik maken.