Ouderbijdrage

De ouderbijdrage voor de peuterspeelzalen van de Schaapskooi kunt u vinden op https://www.kcdeschaapskooi.nl/tarieven/peuterspeelzaal.

Ouders die in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag (beide ouders werken; zie ook de site van de Rijksoverheid https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kinderopvang) kunnen dat aanvragen bij de belastingdienst. Er wordt dan een uurtarief van Ä 7,25 in rekening gebracht. Omdat de kinderopvangtoeslag het uurtarief van Ä 7,25 voor een groot deel compenseert, kan dit voordeliger zijn.

Voor de twee laagste  inkomenscategorieŽn bedraagt de ouderbijdrage voor een VVE-plaats van minimaal 10 uur per week  Ä 254,00 per jaar voor 40 weken. Voor de twee middelste categorieŽn wordt er bovenop het VVE-tarief 1 dagdeel volgens de bovenstaande tabel in rekening gebracht. De twee hoogste inkomenscategorieŽn betalen bovenop het VVE-tarief 2 dagdelen conform bovenstaande tabel.

Voor huishoudens met een laag inkomen heeft de gemeente Gouda de geld-terug-regeling peuterspeelzalen. De kosten van een bezoek van 2 dagdelen per week aan de peuterspeelzaal worden met deze regeling vergoed tot een maximum van Ä 240, 00 per jaar. Informatie hierover kunt u krijgen bij de gemeente Gouda via telefoonnummer 140182.