Veilig en vertrouwd

Veilig en vertrouwd

We vinden het belangrijk dat ieder kind zich veilig en vertrouwd voelt op de KAS. Duidelijke afspraken en routines dragen bij aan het creëren en onderhouden van een vertrouwde basis. Met de Rots & Water-training leren we kinderen om hun eigen grenzen aan te geven, maar ook rekening te houden met die van een ander. 

Ook buiten de vertrouwde schoolomgeving is het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen; in het verkeer, tijdens het spelen in een waterrijke omgeving, maar ook een luisterend oor weten te vinden als je zorgen of problemen hebt. 
 

Afspraken in de school en in de klas

We vinden het belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen op school. Duidelijke afspraken zorgen voor rust en structuur in de school. Iedere maand stellen we één school-afspraak centraal. Daarbij worden de kinderen en de ouders betrokken bij het  belang en het nakomen van deze afspraken. 

Aanvullende documenten:
 

Rots & Water-training

Soms vindt een kind het lastig om eigen keuzes te maken en laat zich gemakkelijk leiden door een ander. We zien ook kinderen die juist moeite hebben om zich flexibel op te stellen. 
In groep 4 en 6 volgen alle kinderen de Rots & Water-training op school. Ook is er ruimte voor individuele aandacht. 
 

School op Seef

We zien ook graag dat kinderen zich veilig in het verkeer kunnen bewegen. Drie keer per jaar krijgen alle kinderen praktische verkeerslessen op het plein en in de wijk. We leren kinderen hoe zij zich veilig als voetganger en fietser kunnen gedragen. 
In groep 7 doen de kinderen mee aan het VVN Verkeersexamen. 

Sinds 2022 heeft de KAS het certificaat School op Seef verdiend.
 

Schoolmaatschappelijk werk

Het komt voor dat kinderen en/of ouders zorgen hebben die niet direct gerelateerd zijn aan school. Dan is het soms prettig om bij iemand je verhaal te kunnen doen; laagdrempelig en zonder verplichtingen. Soms is een luisterend oor, bevestiging of een eenvoudig advies al voldoende. En indien nodig - en wenselijk - kan er ook worden doorverwezen.

Klik hier als u meer wilt lezen over externe hulpverlening.