Actief en gezond

Actief en gezond

Gezonde School

Sinds 2016 is de KAS een Gezonde School. We zijn de enige school in Gouda met het certificaat Bewegen & sport én het certificaat Voeding. Daar zijn we trots op! 
 

Bewegen en sport

Tegenwoordig is het geen vanzelfsprekendheid meer dat kinderen op een sport zitten of voldoende bewegen. Dat kan leiden tot lichamelijk problemen, maar ook tot cognitieve problemen. 

Op de KAS stimuleren we kinderen om verschillende sportactiviteiten uit te proberen. Zo ervaren ze dat bewegen en sport leuk én plezierig kan zijn. De activiteiten vinden plaats in de gymzaal en in de dansschool; met een vakleerkracht. Ook is er een sportactiviteit op het schoolplein; het derde beweegmoment. Daarnaast maakt de KAS ook gebruik van sportactiviteiten vanuit de Brede School Gouda en heeft het een samenwerking met Sport.Gouda.

Ook bij de kernvakken komt 'bewegen' regelmatig terug. We zien dat kinderen beter leren als de leerstof wordt gecombineerd met bewegen. 
 

Schoolzwemmen

De wijk Korte Akkeren is een waterrijke omgeving. Helaas hebben niet alle kinderen de mogelijkheid om hun zwemdiploma te behalen. Op de KAS kunnen kinderen vanaf 5 jaar een jaar lang schoolzwemmen.
 

Dans

Jonge kinderen leren spelenderwijs en door te doen. Op de KAS krijgen de kinderen in groep 1-2 dansles van een vakleerkracht in de speelzaal. Door te dansen leren kinderen te bewegen op muziek, maar ook te luisteren en te kijken. Tegelijkertijd breiden zij - op speelse wijze - ook hun woordenschat, taal en begrip uit! 
 

Voeding

Op de KAS leren we kinderen hoe gezonde voeding eruit kan zien. Ook stimuleren we kinderen om een gezond tussendoortje mee te nemen naar school en doen we ieder jaar mee met het EU schoolfruit. 

Bij gezonde voeding hoort ook voldoende drinken. Alle kinderen hebben voldoende gelegenheid om water te drinken in de klas; middels een beker of een eigen fles. 

Woensdag, donderdag en vrijdag zijn onze fruitdagen. We stimuleren de kinderen om dan fruit of groente mee te nemen naar school voor de ochtendpauze. 

Klik hier voor ons beleid Voeding.